Connect with us

Hétvége: A Neptun csapdája “Veszélyes órákkal kell számolnunk, egy rossz szó is katasztrófához vezethet!”

Asztrológia

Hétvége: A Neptun csapdája “Veszélyes órákkal kell számolnunk, egy rossz szó is katasztrófához vezethet!”

Veszélyes órákkal kell számolnunk,  egy rossz szó is katasztrófához vezethet! Babilonná válik a világ, ahol egykor az emberek egyszerre különböző nyelveken kezdtek beszélni, és nem értették meg többé egymást. Különösen a párban élők helyzete lesz most nehéz, hogy megtalálják a megfelelő szavakat, melyek összekötnek, és nem elválasztanak.

Kivált a férfiaknak amúgy is nehéz még a mindennapi életben is megérteni a hölgyek emocionális lényét. A nő pedig egyszerre csak egy idegen nyelvet beszél, ami elválasztja a férfitől. De még a barátok, kollégák és szomszédok között is így van, minden jóindulattal mondott szó mögött ott leselkedik a félreértés, ami katasztrófához vezethet. Ám kis odafigyeléssel mindez elkerülhető.

Naponta fordul elő, hogy a feleség beszélni akar férjével a munkahelyi stresszéről, ami megviseli, boldogtalanná teszi. A jóságos, megértő férj leül a neje mellé este, és azt mondja: „Úgy, most magyarázd el nekem, mi nincs rendben körülötted!” Absztrakt helyzetleírást vár a hivatali hangulatról, az igazságtalan főnökről, az intrikus kollégákról. Kedvese azonban úgy csacsog vele, mintha a barátnőjével beszélne, elmeséli, mit mondott a főnöke, hogy ő közben mit gondolt, mit mondtak a kollégák. A végén a férj félbeszakítja: „Mondd meg már végre, mi a baj!” Felesége pedig végül erre a következtetésre jut: „Sohasem hallgatsz meg.” Egy jelenet egy házaspár egészen mindennapi életéből, ami most pokollá válik, mert egyáltalán nem értik meg egymást.

Az elkendőző, megtévesztő Neptunusz kellemetlenül kapcsolódik, így lebéklyózza  az okos, tiszta Merkúrt. A fantázia, a megérzés megbénítja az értelmet, a világos gondolkodást. Nem találod már a megfelelő szavakat, hogy kifejezd érzéseidet, problémáidat. Az elhibázott szó fatális félreértéshez vezet, ami mindent elronthat. Az egyik félreértés hozza maga után a másikat. Egy rossz szót követ egy következő, és a végén kész a nagy veszekedés, ami azt a benyomást hagyja, hogy már egyáltalán nem értjük meg egymást. Figyelmetlenség fenyeget, ami nagyon bántó lehet. Hazugságok, amik mély bizalmatlanságot idéznek elő. Egy ábránd, ami kitér az igazság útjából. Magunkat is megtévesztjük a többiekkel együtt. Veszélyes órák!

Ebben a modern Babilonban a fatális félreértés ólálkodik minden szó mögött – nem csak a kapcsolatban, de a munkahelyen és a szomszédok között is. Mert nem gondolkodunk el a szavakon, minden véleménykülönbséget, vitát rosszindulatú veszekedésnek fogunk fel.

A kedves kolléganő, aki barátnőddé is válhatna, azt mondja: „Annyira igazságtalan a főnök. Ismét úgy leteremtett.” Békíteni szeretnél, ezt válaszolod: „Talán rosszul aludt, vagy bosszantotta a felesége.” A kolléganő elutasításnak fogja fel, és ezt gondolja: „Miért kell ennek mindig ellenem beszélnie?” A félreértések barátságokat ölnek.

A tükör előtt állsz, és panaszkodsz a zsírpárnácskáidra: „Hízom, nézd meg a hasamat!” Ő meg akar nyugtatni: „Egyáltalán nem. Minden gramm a helyén van.” Ilyenkor azt gondolod: „Már rám se néz.” A félreértések elválasztanak, megmérgezik a szerelmet.

Nézzük, a Naphoroszkópod szerint (melyik jegyben születtél), hogy személyesen téged mi fenyeget Neptunusz által. Nézzük, hogy mit tehetsz ellene, hogyan védekezhetsz a fatális félreértések ellen, hogyan találhatod meg a megfelelő szavakat.

 

Ha a te Napod is a Halak jegyében áll:

Akkor asztrológiailag a Nap átveszi a Neptunusz tulajdonságait. Így hajlamosabb vagy arra, hogy becsapd magad, de inkább negatív értelemben. Beképzeled magadnak, hogy a fél világ összeesküdött ellened. A főnököd azt mondja: „Emlékszik még, milyen jól megoldotta azt az ügyet. Ne kísérletezzen, kövesse ugyanazt az utat.” Te azt gondolod: „Már nem elégedett a teljesítményemmel, nem bízik bennem, úgy gondolja, hogy leeresztettem.”

A Neptunusz a csapdáját a rendkívüli sebezhetőségedre, mimóza természetedre építi fel. Mostanában nehéz dolgod van azzal, hogy világos álláspontot foglalj el. Ez megzavarja az embereket, félreértéseket idéz fel ugyanúgy, mint állandóan változó beállítottságaid, melyekkel megpróbálsz alkalmazkodni.

A Merkúr tanácsai: ne hazudj. Mostanában hajlasz rá. Éppen ellenkezőleg, törekedj egy színtiszta kíméletlen őszinteségre még akkor is, ha ezzel néha fájdalmat okozol. Ha befelé figyelsz önmagadba, amúgy is érzed, mivel bántod meg partneredet, barátaidat, milyen problémáik vannak.

Veszélye ennek az időszaknak:  érzed, mit hallanak szívesen az emberek, és hajlasz arra, hogy a szájuk íze szerint beszélj. Ne tedd.

Ha a Kos vagy a Vízöntő jegyében születtél:

Nem nagyon érdekel, hogy mit mondanak az emberek. Fő, hogy a te véleményedet vallják. Az ellentmondást személyes támadásnak veszed, és azonnal készen vagy a harcra, különösen, ha Kos vagy. Például: „Borzalmasnak találom a szomszédunkat. Olyan arrogáns.” Mondod te partnerednek. Ő erre: „De mindig olyan barátságosan üdvözöl.” Te: „Állandóan ellenkezel velem.”

A Neptunusz a csapdáját direkt természetedre építi, ahogy a többieknek kíméletlenül elmondod, amit gondolsz. Az őszinteség most sok félreértést tisztázhat, és segíthet azokat elkerülni. Mindenesetre nem akkor, ha megsérted és mélyen megbántod az embereket. Jót akarsz, becsületes vagy, de félreértik.

A Merkúr tanácsa: a veszélyes Neptunusz befolyás nem közvetlenül érint. Mindenesetre egy kritikus Merkúr elködösíti ítélőképességedet. Mostanában ne hozz fontos döntéseket. Kerüld azokat a vitákat, amik könnyen elfajulhatnak. Ne folytass tisztázó beszélgetéseket, amik most nem hoznak békülést, legfeljebb csak még jobban elmérgesítik a helyzetet.

Ha a Bika vagy a Bak jegyében születtél:

Makacsul ragaszkodsz egy egyszer megfogalmazott véleményhez. Ha pedig egyszer kapcsolatodban, barátságaidban, munkahelyi véleménycserében csalódtál, a régi félreértéseket csak nehezen tudod tisztázni – mert nem beszélsz róluk. A régi bosszúságot eltemeted magadban, felhalmozod, amíg a végén hevesen kirobbannak.

A Neptunusz a csapdáját a keményfejűségedre és mozdíthatatlanságodra építi fel azáltal, hogy hagyod a dolgokat megtörténni, és nem reagálsz. Azt mondja főnököd: „Alkalmazkodnia kell a megváltozott adottságokhoz. Nem fordíthatjuk vissza az időt.” Te nem mondasz semmit, azt gondolod: „Meg akar szabadulni tőlem. Nincs már szüksége a tapasztalataimra.”

Oldalak: 1 2

Continue Reading
Talán ez is tetszeni fog...

További cikkek innen: Asztrológia

Napi Szerelmi Horoszkóp

Népszerű Bejegyzések

Horoszkóp

Friss

Kövess minket :)

Fel